Edukacija - Objavljeno 28.02.2018 -

Besplatna edukacija za mlade i nezaposlene s područja Zadarske županije

Besplatna edukacija za mlade i nezaposlene s područja Zadarske županije Autor slike: PR

Kako unaprijediti svoja stručna znanja, istovremeno raditi na smanjenju troškova za energiju, promovirati energetsku učinkovitost i pri tome zaraditi?

Nastavno na uspješno provedene edukacije u Karlovcu, Sisku i Velikoj Gorici odgovore na ova pitanja imaju priliku doznati mladi i nezaposleni s područja Zadarske županije, koji se prijave na besplatni i verificirani program usavršavanja „Savjetnici za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima“.

Program je namijenjen mladim i nezaposlenim osobama sa završenom minimalno četverogodišnjom srednjom školom strojarske, elektrotehničke ili građevinske struke.

Ako se prijaviš, kroz teorijsku i praktičnu nastavu naučit ćeš:

•  Kako prepoznati gdje se troši energija i napraviti osnovni energetski pregled

•  Kako prepoznati energetske i novčane uštede u kućanstvu

•  Kako koristiti aplikaciju za izračunavanje ušteda

•  Kako analizirati podatke o potrošnji i predložiti najbolje mjere za uštede energije i vode

•  Osnove poduzetništva i kako pokrenuti vlastiti biznis. 

Edukacija će se održati u ožujku u  Zadru. Prijaviti se možete putem linka https://goo.gl/LxKGa2, a za više informacija možete se obratiti na contact@zez.coop ili putem kontakata u nastavku objave.

„Dio je to projekta Dobra energija u društvenom poduzetništvu, kojim Zelena energetska zadruga s partnerom Obrtničkim učilištem u Zagrebu, radi na razvoju zelenog energetskog poduzetništva kroz edukaciju mladih i podršku u osmišljavanju novih poslovnih modela koji uključuju njihovo zapošljavanje“, rekao je Zoran Kordić, upravitelj Zadruge i voditelj projekta te dodao: „Pridruži nam se i budi dio dobre energije!“. Kao energetski savjetnik možeš se zaposliti kroz program javnih radova u svojoj lokalnoj zajednici, savjetovati svoje najbliže i u susjedstvu kako mogu promijeniti svoje navike i plaćati manje račune za energiju, pronaći potencijalne zelene projekte u svojoj lokalnoj zajednici ili iskoristiti stečeno znanje iz poduzetništva i pokrenuti svoj biznis.

Projekt “Dobra energija u društvenom poduzetništvu” u vrijednosti 543.206,64 kn u 100% iznosu sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa ''Učinkoviti ljudski potencijali'' 2014.-2020, te je nastavak uspješno provedene edukacije „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ koja se 2015. provodila u Koprivničko- križevačkoj županiji.