Edukacija - Objavljeno 21.03.2021 -

Besplatna online radionica: Intelektualno vlasništvo u marketingu

Besplatna online radionica: Intelektualno vlasništvo u marketingu Autor slike: 0

Odjel za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore organizira besplatnu online radionicu Intelektualno vlasništvo u marketingu (oglašivačkoj industriji), koja će se održati u četvrtak, 25. ožujka, u 9 sati.

U oglašivačkoj industriji koriste se intelektualne tvorevine koje se štite raznim pravima intelektualnog vlasništva: autorskim pravom, žigom i industrijskim dizajnom. Sami proizvodi oglašivačke industrije (reklamni vizualni i audiovizualni materijali) često su i sami autorska djela. Na radionici će se obraditi interakcija svih prava intelektualnog vlasništva koja nastaju i na jednoj i na drugoj strani, s posebnim osvrtom na novosti koje donosi Prijedlog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima koji je u saborskoj proceduri.

Predavač je dr. sc. Romana Matanovac Vučković, izvanredna profesorica Pravnog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a predaje i na Muzičkoj akademiji te na Akademiji dramske umjetnosti, a stručna je voditeljica radne skupine za izradu novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima. 

Prijava na radionicu je obavezna prijavnicom na linku, najkasnije do srijede, 24. ožujka, u 15 sati.

futuro