Natječaji i potpore - Objavljeno 16.10.2018 -

Mogućnosti financiranja u ruralnom turizmu

Mogućnosti financiranja u ruralnom turizmu Autor slike: 0

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) organizira konferenciju "Mogućnosti financiranja u ruralnom turizmu" koja će se održati u četvrtak, 18. listopada, od 11 sati u press dvorani sportskog centra Višnjik.

Ruralni turizam predstavlja važan čimbenik gospodarske djelatnosti i demografije, kako u Zadarskoj županiji, tako i u Republici Hrvatskoj. Na konferenciji će se predstaviti strategije i mjere koje postoje na razini Republike Hrvatske.

Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove ispred Zadarske županije predstavit će program kreditiranja obiteljskog smještaja „Welcome" na području Zadarske županije, dok će Josipa Kutle Stepančić, voditeljica Službe za zajmove Sektora za financijske instrumente, ispred Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) predstaviti mogućnosti financiranja i financijske instrumente za ruralni razvoj.

Robertina Vučković, voditeljica Odjela za diverzifikaciju u nepoljoprivredne djelatnosti Ministarstva poljoprivrede, govorit će o mogućnosti financiranja iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020, a Darko Dukić će prezentirati mogućnosti i načine financiranje ruralnog turizma u praksi. 

Završni dio konferencije zamišljen je kao panel-diskusija u kojoj će sudjelovati predstavnici Zadarske županije, Ministarstva poljoprivrede, HAMAG- BICRO kao i svi prisutni.