Opće vijesti - Objavljeno 11.11.2017 -

2. rođendan COIN-a: svi njihovi korisnici razvili su svoje poslove, a česta su stanica i turistima

2. rođendan COIN-a: svi njihovi korisnici razvili su svoje poslove, a česta su stanica i turistima Autor slike: Antonio Pejić

Zadarski COIN proslavio je u petak svoj 2. rođendan! Coworking prostor na Putu Murvice ostvaren je putem EU sredstava s ciljem razvoja poduzetništva u Zadru. 

- Izuzetno smo sretni jer su naši korisnici u protekle dvije godine razvili svoje samostalne poslove. Kada su došli, većina ih je bila nezaposlena ili su tek pokretali posao. Bili su na svojevrsnoj prekretnici i došli su u COIN, a danas imaju svoj biznis. Svi međusobno surađuju, funkcioniramo kao zajednica. COIN je više od samog coworkinga, poručila je Slavica Kosović koja je u ulozi domaćina.

Hrvoje Mavra iz REC produkcije jedan je od prvih korisnika COIN-a u kojem dnevno provodi između 4 i 5 sati. 

- Od početka sam tu, COIN zaista pruža veliku podršku mladim poduzetnicima. Prostor i uvjeti su odlični za rad, a tu su i popusti od 50 % za članove Obrtničke komore.

Za sve koji dosad nisu koristili COIN, postoji free trail opcija koja pruža besplatno korištenje prostor besplatno, 20 sati u mjesec dana, kako bi vidjeli odgovora li im ovaj koncept.

- Zatim mogu odabrati jedan od paketa na mjesečnoj razini ili bonove koji se mogu iskoristiti u roku od tri mjeseca. Od neograničenog korištenja do 20 sati mjesečno, svatko može naći nešto za sebe. COIN ima na raspolaganju ukupno 30-ak radnih mjesta plus opremljenu multimedijalnu dvoranu i salu sa sastanke koje mogu iznajmiti i vanjski korisnici, rekla nam je Kosović dodajući kako su česta stanica i turistima koji u Zadru traže prostor za rad. Njih 40-ak ove je godine svoje računalo iz hotela/apartmana premjestilo upravo u COIN. 

U prostoru trenutno rade 23 korisnika. Svi oni u petak su zaželjeli želju, većina naravno poslovnu, i puhali u svjećicu na posebnoj torti za 2. rođendan COIN-a, projekta koji im je olakšao put prema ostvarenju svojih poduzetničkih ideja.

futuro