Opće vijesti - Objavljeno 27.11.2019 -

Angelina Charter, HSTec i LTH Metalni lijev dobitnici Zlatne kune za poslovanje

Angelina Charter, HSTec i LTH Metalni lijev dobitnici Zlatne kune za poslovanje Autor slike: Krešimir Sorić

Angelina Charter u kategoriji malih, HSTec srednjih, a LTH Metalni lijev među velikim poduzećima - to su dobitnici Zlatne kune za poslovanje u 2018. godini. Oni su nagrađeni prema kriterijima Županijske gospodarske komore koja je danas upriličila svečanu dodjelu tog priznanja uz druženje osoba iz gospodarstva.

Prvu Zlatnu kunu primio je mladi direktor Luka Šangulin, najavljujući širenje najveće hrvatske charter flote i na našu petu marinu Frapa. Angelina Charter ima 176 brodova, grupacija broji 87 zaposlenika, a ti podaci potvrđuju kako je Biograd, sjedište te tvrtke, ne samo pionir nautike, već i njezino žarište. HSTecu ovo nije prva Zlatna kuna, ali ih čini jednako ponosnim. Kako predsjednika Nadzornog odbora mr. sci. Željka Goju, tako i njegovog nasljednika na direktorskom mjestu, Mladena Šarliju. S 90 zaposlenih ta zadarska perjanica visoke tehnologije i najveći izvoznik, prema riječima direktora Šarlije, prima i zadržava stručne ljude, spremne raditi na inovativnim projektima. S njima je jako povezan dobitnik pete zaredom Zlatne kune, benkovačka tvrtka LTH Metalni lijev koja s 500 zaposlenih proizvodi za automobilsku industriju Europske unije i ima 350 milijuna kuna godišnjeg prihoda od prodaje. Sva tri ovogodišnja dobitnika nisu samo primjeri odličnog poslovanja, nego i mudre kadrovske politike - nadzora starijih i operative prenesene na mlađe poduzetnike.

Predsjednik zadarske komore Dario Jurin u svom je uvodnom obraćanju istaknuo kako je nestala mala bojazan od recesije koja se pojavila početkom godine i kako se kriza sigurno neće dogoditi. A to je saznao upravo u razgovoru sa zadarskim gospodarstvenicima.

futuro