Opće vijesti - Objavljeno 13.03.2018 -

Najviše zaposlenih u ugostiteljstvu, trgovini i obrazovanju

 Najviše zaposlenih u ugostiteljstvu, trgovini i obrazovanju Autor slike: Potraga.hr

Na evidenciji Područnog ureda Zadar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem veljače evidentirano je brojka od 6.532 nezaposlene osobe što je smanjenje od 3,6% u odnosu na siječanj i smanjenje od 16,4% u odnosu na veljaču 2017. 

U odnosu na stanje krajem prošlog mjeseca smanjenje nezaposlenosti bilježe sve ispostave u Zadarskoj županiji osim Obrovca.

Novoprijavljenih nezaposlenih osoba je u izvještajnom mjesecu bilo 545, što je za 55,4% manje nego krajem prošlog mjeseca i 28% manje nego lani. 

Tijekom veljače s evidencije Zavoda zaposleno je 392 osobe, što je 0,3% više u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Gledajući po djelatnostima najviše osoba se zaposlilo u djelatnostima: djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (25,3%), trgovina na veliko i na malo; popravak motornih vozila i motocikala (15,6%), obrazovanje (15,3%), prerađivačka industrija (9,2%), administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (6,4%), itd. 

Tijekom veljače prijavljeno je 967 slobodnih radnih mjesta, što je 22,2% manje u odnosu na siječanj i 16,6% manje u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Najtraženiji su bili konobari, prodavači, kuhinjski radnici, kuhari, vozači teretnog vozila, pomoćni kuhari, čistačice te radnici u održavanju.