Opće vijesti - Objavljeno 27.07.2020 -

Nova ulaganja i zapošljavanja u poslovnoj zoni Grabi

Nova ulaganja i zapošljavanja u poslovnoj zoni Grabi Autor slike: 0

Uz sve poteškoće krize zahvaćene koronavirusom, poslovna zona „Grabi" u Poličniku i nadalje dobiva nove hale za proširenje dosadašnjih djelatnosti. Iz Općine su obavijestili javnost o radovima koji su u tijeku i planovima za nova ulaganja.

Marikomorec, tvrtka specijalizirana za trgovinu i distribuciju ribe, širi pogon te zapošljava nove zaposlenike. Proizvodni pogon širi i tvrtka Mišlov, koja je u lipnju 2015. godine otvorila pogon za preradu plave ribe u Poličniku i time proširila svoju djelatnost na preradu i veleprodaju proizvoda ribarstva. Proizvodnja obuhvaća mariniranje i soljenje inćuna i srdele te zamrzavanje suvremenom tehnologijom pojedinačnog zamrzavanja (IQF), dok se prerada proizvoda ribarstva odvija primjenom HACCP sustava. Linija proizvoda obuhvaća smrznute, marinirane i soljene proizvode srdele i inćuna. U tijeku je i zapošljavanje novih zaposlenika.

Radove na svom objektu završava tvrtka Trend-inženjering koja se bavi sljedećim djelatnostima: bravarski i limarski radovi i izrada i montaža svih vrsta metalnih konstrukcija uključujući i izradu tehničkih rješenja, izrada i montaža rashladnih komora i postrojenja te klimatizacijskih sistema s projektiranjem, radovi na postrojenjima za pročiščavanje odpadnih voda.

Kod sve tri gradnje očekuju se ulaganja vrijedna oko 50 milijuna kuna.

- Također možemo naglasiti da je sve više zainteresiranih novih ulagača koji dnevno obilaze prostor postojeće zone koja je za sada popunjena oko 70% i u kojoj trenutno radi negdje oko 750 zaposlenika. Kad smo napomenuli nove investitore stvara nam se problem oko proširenja navedene zone sa zemljištem koje je u vlasništvu Republike Hrvatske gdje čekamo više od tri godine prijenos zemljišta sa Republike Hrvatske na Općinu Poličnik te se tako zaustavlja val novih investicija čija se ulaganja očekuju u iznosu od 3 miljarde kuna kroz razdoblje od 1-5 godina. Po pismima namjere možemo zaključiti da postoji ogroman interes iz različitih djelatnosti te da poslovne zone „Grabi" i „Murvica" imaju veliku perspektivu sad i u budućnosti, ističe iz Općine Poličnik.

futuro