Opće vijesti - Objavljeno 26.02.2019 -

Poziv na Plavi hackathon u COIN-u

Poziv na Plavi hackathon u COIN-u Autor slike: 0

U srijedu, 6. ožujka, u 14 sati u COIN Coworkingu Zadar održat će se Plavi hackathon (Blue Hackathon – The Future of Blue!).

ŽK Zadar poziva sve proaktivne i ambiciozne dionike iz sektora IT-a, ribarstva, turizma i akvakulture da budu kreativni i uz pomoć mentora sudjeluju u razvoju inovativnih rješenja.

Prijave su otvorene do 5. ožujka 2019. godine ili do ispunjenja kapaciteta dvorane, a prijaviti se možete OVDJE. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a predviđena je zakuska i napitci tijekom trajanja hackatona.

Kontakt osoba za sve informacije o pozivu i prijavi jest Marko Jović u HGK - ŽK Zadar, e-adresa mjovic@hgk.hr ili broj telefona 023/643-198.

Pred sudionike je postavljen izazov pronalaska inovativnih rješenja u zajedničkim temama iz navedenih sektora Plavog gospodarstva:

  1. Ribolov
  2. Marikultura
  3. Turizam
  4. Interdisciplinarno (npr. ribolov i turizam, marikultura i turizam)

Detaljan program događaja biti će objavljen naknadno.

Plavi hackathon se održava u sklopu projekta BLUE_BOOST, koji je financiran iz europskog programa Interreg Adrion, a u kojem ŽK Zadar ima ulogu vodećeg partnera. BLUE_BOOST započeo je u siječnju 2018. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1,5 milijuna eura. Više informacija o projektu BLUE_BOOST možete pronaći na službenoj stranici Komore: https://www.hgk.hr/hrvatska-gospodarska-komora/projekt-blue-boost