Opće vijesti - Objavljeno 29.06.2020 -

Prijave za natjecanje plavih poslovnih planova do 12. srpnja

Prijave za natjecanje plavih poslovnih planova do 12. srpnja Autor slike: 0

Ako ste malo ili srednje poduzeće, obrt, OPG, startup, freelancer ili znanstvena ustanova koja djeluje u području plave ekonomije, pozivamo vas da sudjelujete na natjecanju "plavih" poslovnih planova (Blue Growth Business Plan Competition).

Ovo se natjecanje odvija u sklopu EU projekta MISTRAL, koji sufinancira Europski fond za regionalni razvoj u sklopu programa Interreg MED, a Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar u njemu sudjeluje kao jedan od projektnih partnera uz još 14 partnera iz Italije, Grčke, Albanije, Španjolske, Francuske, Portugala i Cipra.

Natjecanje pruža sudionicima mogućnost da svoju poslovnu ideju, uz pomoć stručnih predavača, pretoče u poslovni plan i ostvare kontakte s velikim tvrtkama i potencijalnim poslovnim partnerima.

Pobjednika zadarskog natjecanja očekuje odlazak na međunarodni finale u Toulonu u Francuskoj u listopadu ove godine o trošku Hrvatske gospodarske komore i mogućnost osvajanja novčane nagrade.

Područja interesa su:

  • Plava energija
  • Ribarstvo i akvakultura
  • Pomorski nadzor
  • Plave biotehnologije
  • Obalni i pomorski turizam

Natjecanje će se odvijati od srpnja do rujna 2020. godine i bit će podijeljeno u tri faze:

U prvoj fazi će se odabrati 20 sudionika na temelju analize prijavnih obrazaca te će ih se upoznati s pravilima natjecanja. Prijavljeni će do kraja ove faze trebati predati osnovne smjernice svoje ideje i plana, koje će stručni žiri ocijeniti i izabrati 10 sudionika koji ulaze u drugu fazu natjecanja.

Druga faza bit će usmjerena na pojedinačne aktivnosti osposobljavanja i usavršavanja sastavljanja poslovnog plana izabranih 10 sudionika. Pomoć će im pružati stručni savjetnici, koje će angažirati Hrvatska gospodarska komora. Ocjenjivačko povjerenstvo će odabrati jednog ili dvojicu najboljih koji će sudjelovati u završnom događaju – međunarodnom finalu u Toulonu.

Završna faza odnosi se na obuku pobjednika i pripremu prezentacije na engleskom jeziku s obzirom na sudjelovanje na završnom događaju.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca na linku do 12. srpnja.


futuro