Opće vijesti - Objavljeno 12.03.2018 -

U novom objektu zadarske tvrtke EZ engineering posao će pronaći stotinjak inženjera

U novom objektu zadarske tvrtke EZ engineering posao će pronaći stotinjak inženjera

Radi se i gradi u Poslovnoj zoni Lonići u Bibinjama na sve strane, no jedna poslovna zgrada posebno privlači pažnju kada prolazite kroz Bibinje. Radi se o novom objektu zadarske tvrtke EZ engineering u vlasništvu Marka Zovka.

Zgrada koja je trenutno najviša u PZ Lonići namijenjena je uredima za projektiranje u kojima bi posao trebalo pronaći stotinjak osoba, uglavnom inženjera. Tvrtka koja posluje već 20-ak godina dobitnica je plakete Zlatna kuna za najuspješnije malo trgovačko društvo 2010. godine. Iako se za njih u lokalnim krugovima malo zna, na svjetskom tržištu itekako su prepoznati. Djelatnici ove tvrtke izrađuju proizvodne sustave za najnovije tipove njemačkih automobila, rade i za avionsku industriju, a sve što proizvedu ide u izvoz, prvenstveno u Njemačku.

Bibinjci su projekt poslovne zone Lonići pokrenuli prije 10 godina kako njihovo gospodarstvo ne bi ovisilo isključivo o turizmu, za vrijeme mandata načelnika Bruna Bugarije riješena je kompletna infrastruktura, vodoopskrba, te opskrba električnom energijom, njemu je ovo bio najvažniji projekt kojem je posvetio najviše vremena i pažnje.

–  Ponosni smo na sav dosadašnji uložen trud, koji nije nikako zanemariv, koji će se na zadovoljstvo ne samo žitelja Općine Bibinje, već i šire vidjeti u narednim godinama. Svjedoči i tome povjerenje svih investitora koji su prepoznali Poslovnu zonu Lonići kao najbolju i najkonkurentniju na području zadarske županije, ali i šire, izjavio je Bugarija prošle godine prilikom otvorenja nove hale tvrtke Adriatic propeleri koja je također svoj uspješni razvoj nastavila u Bibinjama.

PZ Lonići ima sve predispozicije da bude najkonkurentnija na području Zadarske županije, ali i šire, zahvaljujući blizini Jadranske magistrale i brze ceste Zadar  II – Gaženica, te Luke Gaženica i Zračne luke Zadar, stoga i ne čudi kako je preostalo svega nekoliko parcela koje nisu prodane, ali i za njih vlada veliki interes.

Dodajmo ovome kako je i pred samim krajem dovršenje poslovne zgrade tvrtke Blitvenica d.o.o., u vlasništvu Bibinjca Ivice Iglića, za preradu ribe. Ovakve vijesti znače prekretnicu zadarskog gospodarstva, koje će itekako utjecati na budućnost razvoja Bibinja i cijele Zadarske županije.

futuro