Opće vijesti - Objavljeno 07.05.2019 -

Uz pomoć INOVAcije ostvarite potpore za razvoj proizvoda

 Uz pomoć INOVAcije ostvarite potpore za razvoj proizvoda Autor slike: 0

Ustanova INOVAcija, prepoznati centar u provođenju Programa provjere inovativnog koncepta, poziva zainteresirane da se prijave na Javni poziv programa Provjere inovativnog koncepta (PoC8).

Cilj Programa je podrška inovacijama u ranoj fazi istraživanja kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta koja je potrebna kako bi se pružili dokazi da su novi proces ili tehnologija ostvarivi i da potencijalno mogu imati komercijalnu primjenu.

Program provode Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske (MGPO) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s prepoznatim centrima.

Ovim pozivom prijavitelji imaju priliku sufinancirati svoje pred-komercijalne aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa iznosima od 100.000 do 500.000 kn uz intenzitet programske potpore od 60 do 70%.

Poziv je namijenjen pravnim osobama (trgovačka društva - koja spadaju u jednu od tri kategorije: mikro, mali i srednji poduzetnici.) kao i fizičkim osobama s ozbiljnom namjerom osnivanja trgovačkog društva.

*Dodijeljena potpora iz ovog Javnog poziva ne ulazi kategoriju "de minimis" potpore, koja je definirana Uredbom Europske komisije.

Prijava se podnosi zajedno s popratnom dokumentacijom na e-mail adresu jednog od odabranih prepoznatih centra najkasnije do 2. rujna 2019. godine.

Više informacija o ovom Pozivu te svu potrebnu dokumentaciju možete pronaći na web stranicama MGPO-a, HAMAG-BICRO-a i Ustanove INOVAcija.

Svi zainteresirani potencijalni prijavitelji s područja Zadarske županije i šire mogu se obratiti prepoznatom centru - Ustanova INOVAcija, Trg tri bunara 5, Zadar, tel: 023 773 406, e-mail: vedrana.kevric@inovacija-zadar.hr.

Mjesto i vrijeme održavanja PoC8 prezentacije javnog poziva u Zadru bit će objavljeno na web stranicama Ustanove INOVAcija i drugim sredstvima javnog priopćavanja.