Poduzetnik - Objavljeno 16.08.2019 -

Pet zadarskih tvrtki dobilo inovacijske vaučere za svoje projekte

Pet zadarskih tvrtki dobilo inovacijske vaučere za svoje projekte Autor slike: 0

Hrvatska gospodarska komora u ponedjeljak, 19. kolovoza, u 10 sati, u HGK – Županijskoj komori Zadar potpisuje tripartitne ugovore s dobitnicima inovacijskih vaučera i njihovim pružateljima znanja. 

Pet plavih MMSP-a je, putem natječaja za dostavu inovacijskih projekata u sklopu europskog projekta BLUE_BOOST, u kojem je HGK – ŽK Zadar vodeći partner, osvojilo inovacijski vaučer u iznosu od 10.000 eura. Dobitnici su Kali tuna d.o.o., Obrt Škrapa, More Mandić d.o.o., Obrt Luca, te Maloižanin d.o.o.

Plave tvrtke imaju šest mjeseci za provedbu predanih projektnih ideja nakon čega im slijedi monitoring vanjskih stručnjaka o obavljenim aktivnostima. Tvrtke su odabrale pružatelje znanja iz BLUE_BOOST-ove transnacionalne baze pružatelja znanja, web-platforme pokrenute u sklopu projekta, koja će služiti međunarodnom umrežavanju malih i srednjih tvrtki sa stručnjacima iz područja Plavoga gospodarstva i nakon završetka projekta.

Projekt BLUE_BOOST započeo je 1. siječnja 2018. godine, a završava 30. travnja 2020. godine. Ukupni je proračun projekta 1.489.422 eura. Projekt se sufinancira iz fondova ERDF i IPA II programa INTERREG V-B ADRION.

futuro