Poduzetnik - Objavljeno 28.06.2019 -

Sjednica Gospodarskog vijeća: Zadar je hrvatski rekorder po broju novih tvrtki

Sjednica Gospodarskog vijeća: Zadar je hrvatski rekorder po broju novih tvrtki Autor slike: 0 Zadarska županija izbila je u žižu javnosti jer je prva u Hrvatskoj po statističkom podatku o porastu broja novoregistriranih poduzeća za 14 posto. Prema podacima Ministarstva pravosuđa, u sklopu kojeg je sudski registar, Zadar je kao hrvatski rekorder u 2018. godini imao 730 novih poduzeća.

Predsjednik Županijske komore Zadar Dario Jurin pohvalio se na današnjoj 12. proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća tim podatkom, navodeći kako je 500 tvrtki više nego lani predalo završne račune.

- Željeli smo biti prvi sa svježim podacima nakon što ste vi predali završne račune, opravdao je Jurin pritužbe pojedinih članova Vijeća na održavanje skupa po ovoj vrućini.

Svi su pokazatelji o poslovanju zadarskog gospodarstva u uzlaznom trendu, osim dobiti koja je pala za 25 posto. Iako je novozaposlenih 10 posto više na zadarskom području, Jurin je apelirao na odljev domaćeg stanovništva te na pad demografije. Prema podacima o migracijama, Zadar je i dalje interesantan kao mjesto za živjeti i raditi, istaknuo je Jurin. Trgovina, koja je bila vodeća djelatnost, ustupa sve više mjesto marikulturi, ribarstvu i turizmu.  
futuro