Stipendije - Objavljeno 15.08.2019 -

Obavijest za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Obavijest za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima Autor slike: 0

Najavljena objava Otvorenog javnog poziva za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu se pomiče za drugu polovicu mjeseca kolovoza 2019. godine.

Iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta ističu da će se sredstva za provedbu navedenog Projekta osigurati iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (85%) i nacionalnih sredstava (15 %) te kako je ove godine napravljen dodatan iskorak u smislu osiguranja više sredstava čime će kroz Projekt biti omogućena dodjela većeg iznosa pojedinačne stipendije kao i veći broj korisnika stipendija u odnosu na prethodne godine. Kako je postupak odobrenja predložene operacije od strane nadležnog tijela Ministarstva rada i mirovinskog sustava pri kraju, objava Javnog poziva za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu se očekuje najkasnije krajem kolovoza 2019. godine.

Napominjemo kao što je bilo i proteklih godina, neovisno o datumu objave Otvorenog javnog poziva, prijave će se zaprimati od početka rujna kako bi se osigurala jednakopravna mogućnost učenicima koji će deficitarna zanimanja upisivati na drugom roku.

futuro