Novi natječaj za mlade poljoprivrednike Natječaji i potpore - Objavljeno 16.04.2018 -

Novi natječaj za mlade poljoprivrednike

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je objavila novi Natječaj za operaciju 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja RH.Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (na dan podnošenja Zahtjeva za potporu) koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu.

Googleovi stručnjaci digitalnog marketinga u Zadru Edukacija - Objavljeno 13.04.2018 -

Googleovi stručnjaci digitalnog marketinga u Zadru

U srijedu, 25. travnja, u 10 u Županijskoj komori Zadar, na adresi Špire Brusine 16, u dvorani za sastanke, na drugome katu održat će se radionica Digitalni marketing u turizmu, koju organiziraju Otvoreno učilište Algebra i Hrvatska gospodarska komora u sklopu projekta Digitalna garaža.

Poduzetnici, upoznajte se s mogućnostima sufinanciranja projekata! Opće vijesti - Objavljeno 10.04.2018 -

Poduzetnici, upoznajte se s mogućnostima sufinanciranja projekata!

HGK u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom organizira u četvrtak, 19. travnja, u 11 sati u svojim prostorijama u Zadru (dvorana na 2. katu), na adresi Špire Brusine 16, infodan Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU.

Mladi Zadrani predstavili sustav koji će vozačima riješiti muke s parkingom Opće vijesti - Objavljeno 09.04.2018 -

Mladi Zadrani predstavili sustav koji će vozačima riješiti muke s parkingom

Aktualna tema u Zadru ovih je dana parkiranje. Na promjenu cijena ne mogu utjecati, ali mladi Zadrani Ivan Gržan i Ante Medić nude rješenje za lakši pronalazak slobodnih parkirnih mjesta tijekom ljetnih gužvi. "Smart Parking Solution" naziv je njihovog projekta, odnosno platforme koja se bavi nadzorom i analizom parkinga.

Može li Zadar postati top destinacija za digitalne nomade? Opće vijesti - Objavljeno 06.04.2018 -

Može li Zadar postati top destinacija za digitalne nomade?

Nomadima se nazivaju ljudi i društva koji su kulturološki odbijali sjedilački način života prvenstveno zbog potrage ili uzgoja hrane. Porastom industrijalizacije broj namada je opadao, ali se sada u doba digitalne revolucije ponovo pojavljuju neki novi nomadi, oni digitalni.