Projekt AlterNET donosi niz edukacija i radionica za nezaposlene Edukacija - Objavljeno 14.01.2019 -

Projekt AlterNET donosi niz edukacija i radionica za nezaposlene

U sklopu projekta AlterNET - Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području do ljeta će se održati niz edukacija i radionica namijenjenih prije svega dugotrajno nezaposlenim osobama, ali i poljoprivrednicima, udrugama i zaposlenima u javnom sektoru. Ove aktivnosti održavat će se u gradovima Benkovcu i Obrovcu, te općinama Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i Sv. Filip i Jakov. Projekt AlterNET provode udruga „Eko-Zadar" i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Barbara i Mario Pletikosić - nakon otkaza pokrenuli vlastiti posao i pokazali da su od kamena Priče o uspjesima - Objavljeno 09.01.2019 -

Barbara i Mario Pletikosić - nakon otkaza pokrenuli vlastiti posao i pokazali da su od kamena

Niti mjesec dana nakon što dobila otkaz, bez posla je ostao i moj suprug. Dozvolili smo sebi mjesec dana kukanja da izbacimo sav jad i muki. I onda smo si rekli - moramo se pokrenuti, prisjeća se Zadranka Barbara Pletikosić svoje životne i poslovne prekretnice. Danas, sedam godina nakon, sa svojim suprugom Marijem dobila je priznanje "Nasmiješeno sunce" za najbolji novi suvenir - Kamen dizajn Mario.

Od novogodišnjih odluka do poduzetništva Edukacija - Objavljeno 08.01.2019 -

Od novogodišnjih odluka do poduzetništva

Ukoliko tražite informacije o obrazovanju, zanimanjima i zaposlenju, mogućnostima dodatnog usavršavanja, ili samo želite s nekim podijeliti razmišljanja o svojoj karijeri Centar za informiranje i savjetovanje (CISOK) Zadar je pravo mjesto za vas.

Zimska škola profesionalnog razvoja Edukacija - Objavljeno 06.01.2019 -

Zimska škola profesionalnog razvoja

U ponedjeljak, 7. siječnja s početkom u 10 sati počinje Zimska škola profesionalnog razvoja koje je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole. S obzirom da je prema današnjim uvjetima za upis u srednju školu ključno imati dobre ocjene već od petog razreda važno je na vrijeme početi poticati profesionalnu zrelost učenika.

Općina Preko bespovratno će stipendirati 43 studenta Stipendije - Objavljeno 03.01.2019 -

Općina Preko bespovratno će stipendirati 43 studenta

U Općinskoj vijećnici u Preku potpisani su ugovori sa studentima koje će Općina Preko bespovratno stipendirati u akademskoj godini 2018/2019. Nakon provedenog natječaja povjerenstvo je odobrilo 43 prijave.