Otočnim poslodavcima na raspolaganju 11 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta Opće vijesti - Objavljeno 04.07.2019 -

Otočnim poslodavcima na raspolaganju 11 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u 2019. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta. Podnositelji zahtjeva za ostvarivanje prava na potporu male vrijednosti su otočni poslodavci, odnosno fizičke osobe–obrtnici, trgovac pojedinac i pravne osobe koje svoju registriranu djelatnost obavljaju na otocima, neovisno o svom sjedištu. Tako je otočnim poslodavcima na raspolaganju 11 milijuna kuna, dok je rok za podnošenje zahtjeva i propisane dokumentacije 31. listopada 2019. godine.

Kako osigurati sredstva za ruralni razvoj? Opće vijesti - Objavljeno 03.07.2019 -

Kako osigurati sredstva za ruralni razvoj?

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, a u suradnji s Gradom Pagom, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR), održat će se radionica o financijskim instrumentima Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., 4. srpnja u Kneževom dvoru u Pagu s početkom u 10.30 sati.

Šjora Pomidora: Od obiteljskog OPG-a do tvrtke koja osvaja Dalmaciju Opće vijesti - Objavljeno 01.07.2019 -

Šjora Pomidora: Od obiteljskog OPG-a do tvrtke koja osvaja Dalmaciju

Već godinama obitelj Brzić bilježi rast potražnje, posebice u Splitskoj dalmatinskoj županiji, te su uz pomoć kredita HABORA odlučili izgraditi još jedan objekt vrijedan 1, 2 milijuna kuna kako bi pokušali zadovoljiti potražnju koja je iz godine u godinu sve veća unatoč velikoj konkurenciji.

Sjednica Gospodarskog vijeća: Zadar je hrvatski rekorder po broju novih tvrtki Poduzetnik - Objavljeno 28.06.2019 -

Sjednica Gospodarskog vijeća: Zadar je hrvatski rekorder po broju novih tvrtki

Zadarska županija izbila je u žižu javnosti jer je prva u Hrvatskoj po statističkom podatku o porastu broja novoregistriranih poduzeća za 14 posto. Prema podacima Ministarstva pravosuđa, u sklopu kojeg je sudski registar, Zadar je kao hrvatski rekorder u 2018. godini imao 730 novih poduzeća.