Otpisi i odgode poreza za poduzetnike, naknade za radnike 4000 kuna
Natječaji i potpore - Objavljeno 02.04.2020 -

Otpisi i odgode poreza za poduzetnike, naknade za radnike 4000 kuna

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Banskim dvorima je na konferenciji za novinare predstavio drugi paket mjera za gospodarstvo. Podsjetio je pritom da je prije dva tjedna bio prvi paket mjera za pomoć gospodarstvu težak 30 milijardi kuna.

I drugi paket mjera usmjeren na likvidnost i radna mjesta Natječaji i potpore - Objavljeno 01.04.2020 -

I drugi paket mjera usmjeren na likvidnost i radna mjesta

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je u utorak da će fokus i drugog paketa Vladinih mjera pomoći gospodarstvu zbog koronavirusa biti na osiguranju likvidnosti i očuvanju radnih mjesta.

Poziv poduzetnicima iz kulturnog i kreativnog sektora Opće vijesti - Objavljeno 26.03.2020 -

Poziv poduzetnicima iz kulturnog i kreativnog sektora

Iz Upravnog odjela za kulturu i sport Grada Zadra pozivaju poduzetnike iz kulturnog i kreativnog sektora da se prijave na natječaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za dodjelu potpora za očuvanje radnih mjesta u ukupnom iznosu 5 milijardi kuna.

Počele su prijave za potpore poduzetnicima Natječaji i potpore - Objavljeno 23.03.2020 -

Počele su prijave za potpore poduzetnicima

Počele su prijave za potpore poduzetnicima u djelatnostima pogođenima epidemijom koronavirusa, a odnose se na isplatu do 3.250 kuna po radniku neto.

Paket od 63 mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa Natječaji i potpore - Objavljeno 18.03.2020 -

Paket od 63 mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa

Na sjednici održanoj u utorak, Vlada Republike Hrvatske donijela je zaključak o mjerama za pomoć gospodarstvu zbog epidemije koronavirusa. Radi se o ukupno 63 mjere koje obuhvaćaju gotovo sve gospodarske resore Vlade s glavnim ciljem očuvanja radnih mjesta te isplate plaća. Same mjere usklađene su s gospodarskim udruženjima i sindikatima, kao i sa zajedničkim europskim naporima za suzbijanje ekonomskih šteta od koronavirusa.

Program Odvažna za financijsku i stručnu potporu ženama u poduzetništvu Natječaji i potpore - Objavljeno 09.03.2020 -

Program Odvažna za financijsku i stručnu potporu ženama u poduzetništvu

Povodom Međunarodnog dana žena, tvrtka IKEA Hrvatska u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR) raspisala je novi natječaj za financijsku i stručnu potporu ženama u poduzetništvu putem programa ODVAŽNA.

futuro