Otvoreni natječaji za male i srednje poduzetnike
Opće vijesti - Objavljeno 14.05.2018 -

Otvoreni natječaji za male i srednje poduzetnike

Informacijski centar Europe Direct Zadar, kao glavno informacijsko sredstvo Europske unije u Zadarskoj županiji, dostavilo je informacije o otvorenim natječajima za gospodarstvenike, male i srednje poduzetnike.

Potpore za zapošljavanje na OPG-u   Opće vijesti - Objavljeno 03.05.2018 -

Potpore za zapošljavanje na OPG-u

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva dodana su na listu subjekata koji mogu koristiti novčanu potporu za novozaposlene iz Programa mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ). Naime, Upravno vijeće HZZ-a usvojilo je dopunu Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2018.

Novi natječaj za mlade poljoprivrednike Natječaji i potpore - Objavljeno 16.04.2018 -

Novi natječaj za mlade poljoprivrednike

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je objavila novi Natječaj za operaciju 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja RH.Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (na dan podnošenja Zahtjeva za potporu) koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu.

Može li Zadar postati top destinacija za digitalne nomade? Opće vijesti - Objavljeno 06.04.2018 -

Može li Zadar postati top destinacija za digitalne nomade?

Nomadima se nazivaju ljudi i društva koji su kulturološki odbijali sjedilački način života prvenstveno zbog potrage ili uzgoja hrane. Porastom industrijalizacije broj namada je opadao, ali se sada u doba digitalne revolucije ponovo pojavljuju neki novi nomadi, oni digitalni.

Započelo izdavanje odluka o privremenoj raspodjeli sredstava mladim poljoprivrednicima Natječaji i potpore - Objavljeno 29.12.2017 -

Započelo izdavanje odluka o privremenoj raspodjeli sredstava mladim poljoprivrednicima

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je započela s izdavanjem odluka o privremenoj raspodjeli sredstava poljoprivrednicima koji su se prijavili na drugi natječaj za operaciju 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ u periodu od 21. prosinca 2016. do 24. veljače 2017.

Produžen rok za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala Natječaji i potpore - Objavljeno 28.11.2017 -

Produžen rok za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) obavještava sve zainteresirane poljoprivrednike da se produžuje rok za podnošenje zahtjeva za potpore u okviru Mjere 5 - Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti, a za operaciju 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijal