Dodatnih 9 milijuna kuna pomoći stočarstvu Natječaji i potpore - Objavljeno 22.05.2020 -

Dodatnih 9 milijuna kuna pomoći stočarstvu

Vlada Republike Hrvatske je u četvrtak donijela Odluku o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći proizvođačima tovne junadi, tovnih svinja i janjadi za klanje s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 te subjektima koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara. Ova izvanredna mjera pomoći vrijedna je 9 milijuna kuna, a financirat će se iz Državnog proračuna.

Grad objavio obrazac za 15 % manje komunalne naknade Opće vijesti - Objavljeno 16.05.2020 -

Grad objavio obrazac za 15 % manje komunalne naknade

Grad Zadar objavio je zahtjev za djelomično oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti.

Novi set mjera pomoći za ribarstvo i akvakulturu Natječaji i potpore - Objavljeno 27.04.2020 -

Novi set mjera pomoći za ribarstvo i akvakulturu

Na snagu je stupila Uredba (EU) u pogledu posebnih mjera za ublažavanje učinaka izbijanja bolesti COVID-19 u sektoru ribarstva i akvakulture kojom se mijenja Uredba o Europskom fondu za pomorstvo i ribarstvo (EFPR) i Uredba o zajedničkoj organizaciji tržišta proizvodima ribarstva i akvakulture (ZOT).

Nadograđena on-line aplikacija za zaprimanje zahtjeva za potporu Natječaji i potpore - Objavljeno 21.04.2020 -

Nadograđena on-line aplikacija za zaprimanje zahtjeva za potporu

Od petka 17. travnja aktivna je on-line aplikacija Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID-19) koja olakšava predaju zahtjeva novim korisnicima, a od danas je aktivna i funkcionalnost koja omogućuje dostavu podataka i obaveznih dopuna već postojećim korisnicima.

Od petka se nastavlja predaja zahtjeva za očuvanje radnih mjesta Opće vijesti - Objavljeno 14.04.2020 -

Od petka se nastavlja predaja zahtjeva za očuvanje radnih mjesta

Od petka, 17. travnja, nastavlja se predaja zahtjeva za potporu za očuvanja radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID-19) koja je privremeno obustavljena 8. travnja radi nadogradnje sustava u svrhu lakšeg slanje zahtjeva i dopuna.

futuro