Poduzetnici, iskažite interes za inkubator u Biogradu!
Opće vijesti - Objavljeno 10.10.2019 -

Poduzetnici, iskažite interes za inkubator u Biogradu!

U sklopu projekta "Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru" započelo je prikupljanje iskaza interesa potencijalnih korisnika za poslovne prostorije Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru, javljaju iz gradske uprave.

HAMAG-BICRO uspostavio nove usluge za poduzetnike Poduzetnik - Objavljeno 08.08.2019 -

HAMAG-BICRO uspostavio nove usluge za poduzetnike

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uspostavila je pet pilot-usluga za poduzetnike koje će se provoditi putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI) međusobno povezanih kroz mrežu BOND. Mrežu BOND trenutno sačinjava 58 poduzetničkih potpornih institucija (od ukupno 169) koje djeluju u Republici Hrvatskoj. Mreža povezuje i umrežava poduzetničke potporne institucije uz koordinaciju HAMAG-BICRO-a. Ukupna vrijednost projekta je 7.012.151,60 kuna i u cijelosti je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Sjednica Gospodarskog vijeća: Zadar je hrvatski rekorder po broju novih tvrtki Poduzetnik - Objavljeno 28.06.2019 -

Sjednica Gospodarskog vijeća: Zadar je hrvatski rekorder po broju novih tvrtki

Zadarska županija izbila je u žižu javnosti jer je prva u Hrvatskoj po statističkom podatku o porastu broja novoregistriranih poduzeća za 14 posto. Prema podacima Ministarstva pravosuđa, u sklopu kojeg je sudski registar, Zadar je kao hrvatski rekorder u 2018. godini imao 730 novih poduzeća.